Egy logó mind felett…

Az emblémázás terén akár ez lehetne a mi emblémákon, hiszen egy egyszerű, lényegre törő minta vagy motívum könnyen megjegyezhető. Egy hivalkodó szín, illetve színkombináció, egy feltűnő betűstílus vagy egy kreatív minta könnyebben megjegyezhetővé, azonosíthatóvá teheti a vállalkozásunk. Épp ezért gondoljuk, hogy az emblémázás köre kiemelten fontos szerepet játszik minden vállalat életében.

Amit az emblémázásról tudni érdemes:

A Mammon Division az emblémázás alkalmával az egyik legsokoldalúbb szolgáltatást kínálja a megrendelők számára. Változatos technikáinknak köszönhetően nincs olyan tárgy, anyagfelület vagy forma, melyre ne tudnánk megvalósítani a megrendelői elképzeléseket.

Milyen technikákkal biztosítjuk a tartós emblémázást?

  tamponnyomás: A tamponnyomás elsősorban sík, ívelt és akár strukturált felületekre is alkalmazható, kisméretű, nagy pontosságú, jó felbontású nyomatokat létrehozó festési eljárás. A technológia lényege, hogy az acélklisébe maratott nyomómintából egy elasztikus pecsétnyomó (tampon) veszi fel a festéket és viszi fel a termékre. Kisebb méretű műanyag, fa, fém, bőr, műbőr alapanyagú termékekre alkalmazzák. Ilyen tárgyak: toll, irodai eszközök, öngyújtó, kulcstartó, jégkaparó, játék, számológép, menedzser kalkulátor, óra, üvegnyitó, stb.

  szitanyomás: Szitanyomásnál egy keretre feszített, finom szövésű szitaszöveten keresztül nyomják rá a festéket a termékre. Ezért a szitanyomás leginkább az egyenes felületű, általában nagyobb méretű festett feliratok készítésénél alkalmazott technológia, mellyel akár fotó minőségű kép is készíthető. Főként textil, műanyag, papír és bőr alapanyagú termékek feliratozásánál alkalmazható, mint pl. pólók, esernyők, sapkák, táskák, vászon és papír bevásárlószatyrok, plakátok, névjegyek, írótömbök, mappák, névjegykártyatartók, stb.

transzfernyomás: A transzfernyomás elsősorban textil termékek emblémázására alkalmas eljárás. Így készülnek: kabátok, sapkák, pólók, nyakkendők, esernyők, övtáskák, egérpadok, gyöngyvászon termékek, bőröndök. A technológia folyamata megegyezik a szitanyomással, annyi különbséggel, hogy az emblémát először transzferpapírra nyomják, majd üzemi vasalók segítségével vasalják rá a termékre. Textíliák esetében az átvitel hő és nyomás hatására (thermotranszfer) történik. Porcelán termékek díszítésekor az átvitelre nedves állapotban (nedves transzfer) kerül sor.

oszfetnyomás: Az ofszetnyomásnál a nyomó és a nem nyomó részek egyaránt a nyomás síkjában helyezkednek el. A kiválasztott felületről a nyomóformának megfelelő festékréteg áttapad egy hengerre, majd a hengerről a papírlemezre. Általában a nyomdai munkát igénylő termékeknél, főleg prospektusok, jegyzettömbök, tépőtömbök, papírtáskák, borítékok, levélpapírok, plakátok, névjegykártyák, fejlécek elkészítésénél alkalmazzák.

körszitázás: A körszitázást hengeres, kör alakú termékek emblémázására használt technológia, mint pl.: üveg, kerámia, poharak, porcelán bögrék, termoszok, hamutartók, tollak. Folyamatában megegyezik a szitanyomáséval, de olyan speciális szitanyomó gépet igényel, amely a szitát és az emblémázandó terméket képes a folyamat során egyszerre mozgatni.

dombornyomás: Bőr és papír termékek festés nélküli, diszkrét és elegáns emblémázására szolgáló technológia. Az eljárás lényege a dombornyomó klisé, ami a grafika rézlemezbe vésett formája. A nyomógépen fellépő hő és erős nyomás hatására a megmunkálandó anyagban (bőr, papír) egy jól látható, ám nem feltűnő lenyomat jön létre. Főleg pénztárcák, névjegytartók, mappák, kulcstartók feliratozására használatos.

gravírozás: Széles körben ismert és alkalmazott eljárás, főként fém termékek színezék nélküli elegáns és tartós feliratozási technikája. A folyamatot teljes mértékben számítógép vezérli, a gravírozandó termékre a kívánt grafikát egy gravírozó, mechanikus fej (gyémánttű) viszi fel.

lézergravírozás: A legszebb, legfinomabb és legtartósabb emblémázási technológiák egyike. Ennél az eljárásnál nem mechanikus fej végzi a gravírozást, hanem egy irányított lézersugár. Ezáltal lehetőség nyílik telített ábrák gravírozására is. Különösen fém termékek esetében ajánlott, de ilyen módon emblémázható a fa, üveg, műanyag, bőr termékek is.

hímzés: Elegáns feliratozási mód, amelyet leginkább a drágább, jó minőségű textiltermékek esetében alkalmaznak. Hímző program-készítő szoftver segítségével készítik el a programot az emblémáról, logóról, amelynek segítségével a logót a termékre hímezik. Így készíthetők el a pólók, szabadidőruhák, sapkák, pulóverek, kabátok, törölközők feliratai.